perjantai 2. marraskuuta 2012

Perjantai 2.11.2012

Viisumi on nyt voimassa 4.12. asti. Pienen leiman takia ajettiin pirsillä monta kertaa kantor immigrasiin ja läheteltiin papereita sinne tänne. Tänään otettiin jokaisesta sormesta sormenjäljet ja valokuvat ja sitten tuli lopulta valmista. Siellä on virkailijoita niin, että päät kolisevat yhteen, mutta silti ei oikein tapahdu.

Naapurin Juminam, meidän kokkimme, on taas sairas, sappikivet, eikä suostu menemään sairaalaan, yökkäilee vain kotona. Me olemme nyt syöneet vähän missä sattuu. >Monet täällä uskovat vielä kansanparantajiin. Esimerkiksi jos on vaikka flunssa, hierotaan kolikolla ihoa monesta paikasta niin, että se on melkein rikki ja laitetaan sitten siihen jotakin tököttiä. Kun näin eka kerran näin käsitellyn ihmisen, ajattelin, että hänet on pieksetty. Meillä on vatsat olleet suhteellisen hyvässä kunnossa, Imodiumilla on selvitty. Käsiä on pesty ahkerasti ja enimmäkseen vältetty tuoreita vihanneksia. Pullovettä tietenkin, myös hampaiden pesuun.

Olen tällä viikolla ollut osittain yksin enkun tunneilla. Dewin isä oli sairastunut, hänhän on jo 55 vuotta!!! Voi kun olisi edes piirtoheittimet koulussa. Youtubesta olisi kiva kuunnella lauluja, mutta kun yhteydet ovat täällä niin huonot, että pätkii.

Tällä viikolla on iltapäivisin ollut pieniä ukkoskuuroja, hyvin lyhyitä. Mutta sää ei ole yhtään viilentynyt.

Luin lehdestä, että Balilla oli pidätetty 17-vuotias japanilainen poika, jolla oli hallussaan 2,6 gr marihuanaa. Hänet pantiin vankilaan 6 kuukaudeksi, lieventäviä asioita olivat, että hän oli niin nuori ja huume oli tarkoitettu omaan käyttöön. Muuten tuomio olisi voinut olla 12 vuotta.

Samoin luin, että täältä saa jostain maailman kalleita kahvia. Kahvinpavut kulkevat sivettikissan ruoansulatuksen läpi, sitten ne oudistetaan ja siitä sitten jauhetaan kahvia. Kilo sitä herkkua maksaa yli 100 euroa ja kupillinen jossain ravintolassa 25 euroa, mikä täällä on todella paljon. Me söimme eilen hyvin Yogyakartassa, jälkiruoat ja oluet, yhteensä 14 euroa.

Mielipidekirjoituksissa lehdissä on usein kritiikkiä koulusta, niin kuin Suomessakin. Että lapset evät opi edes perustaitoja siellä, kuria ei ole (yhdyn edelliseen), väkivaltaa jne. Syyksi sanotaan yksinhuoltajaperheitä ja tietokonepelejä yms, aivan kuin Suomessa. Mutta tässä kylässä ei lapsilla kyllä ole tietokoneita eikä täällä juuri ole yksinhuoltajia, mutta levottomia ovat lapset. Yksitellen ne ovat ihan suloisia, mutta kun niitä riiviöitä on 25 luokassa, meno on hurjaa. Niitä juoksee täällä meilläkin, milloin mikäkin naama pilkistää oven raosta, hello Oma, tai hello Miss Marja.

Kännykän käytöstä ei muuten tule laskua niin kuin meillä yleensä, vaan täällä ostetaan pulsaa, puheaikaa. Pulsaa saa ostaa melkein mistä vaan, naapurin Susikin on ruvennut bisnesnaiseksi ja myy pulsaa. Ja niin isoa tavaraa ei ole, etteikö se kulkisi motskarin päällä, siinä menee hvyin pari sohvaa tai muutama kanahäkki yms.

Huomenna viikonlopuksi koulun jälkeen Semarangiin, bussilla 4 tuntia.

3 kommenttia:

 1. Menemme Maijan kanssa Buena Vista Social Clubin konsertiin. Yritin kommentoida, mutta tuntui vaikealta.
  Kommentoin lisää, kun nyt sain osoitteen ja kunhan löydän lasit.
  Terveisin
  Erkki O

  VastaaPoista
 2. On villiä menoa! Intia on ollut sellainen paikka, missä lopetin kraanaveden käytön hampaiden pesuun. Kaksi viikkoa vatsa sekaisin ilman imodiumia ei ollut mitenkään kivaa. Jostain syystä agentin aikatauluihin ei sopinut poiketa apteekissa! Tuli jonkin verran kärsittyä.
  Minun piti lähetä kerran Perawangiin ja siellä APP:n tehtaille, mutta tuli sitten mieleeni, ettei meidän kannata niihin koneisiin seota. Viisumin olisi kuulemma saanut Suomesta viikossa ilmaisesti ja Djakartan lentokentältä rahalla. Olisi olut vuoden business viisumi ja maksu olisi olllut hiukan alle satasen. Tuo business viisumi on useissa valtioissa pelkästään rahan keräämistä. Intiassa semaksaa 200€/vuosi.
  Minusta tuntuu, että Eki saattaa hiukan kaivata välillä GT:n virkistävää vaikutusta. Sehän on itse asiassa lääke: Tonicin kiniini esti malariaa ja sitruuna keripukkia sekä gini kuului upseerien palkkaetuihin. Nelson pakotti kaikki syömään sitruunan päivässä, mutta upseerit saivat nauttia sen ginin kanssa. Siis terveysperusteinen juoma!
  Buena Vistan konserttti oli upea. Omara Portuendon ääni oli kunnossa ja soitto toimi. Kaksi, mahd. kolme vanhaa oli vielä mukana alkuperäisestä bandistä. Huomenna pitäisi vielä mennä kokeilemaan veneestä kalastusta, kun sellaisen hommasin tässä. Yli kymmenen vuotta vanha, mutta kone vielä tehtaan rasvassa! Käytetty sitä ei oltu juurikaan. 30 HP Yamaha ja Terhi 6020 Nordic. Nyt trailerilla ja onnelsiseti rekisteröity nimiini. Myyjä kun oli kuolinpesan edustaja, niin homma tuntui kinkkiseltä.
  Ilmat ovat usvaisia ja lämöä on 5-10 astetta, joten ei tämä talvelta tunnu. Olin viikon Pietarissa ja päätin, etten sinne muuuta: Ruuhkat ovat sen verran pahoja, että metro on palon nopeampi kuin taksi. Kesti eka päivänä sen verran, etten ehtinyt messuille ollenkan. Ja maksoi 2500 ruplaa, joten sekin oli melkoista ryöstöä.
  Hyviä vointeja ja Ekille Terveisiä!

  VastaaPoista
 3. Hei Marja-Leena ja Eki!

  On ollut todella mukavaa saada lukea blogimerkintöjäsi. On teillä siellä melkoisen merkillistä elämää:) Nostan hattua, että jaksatte siellä kuumuudessa huolehtia muiden ihmisten hyvinvoinnista ja lasten oppimisesta. Minäkin olisin ajatellut, että lapset ovat kilttejä ja kuuliaisia - melkoista menoa tuntuu olevan. Ovat varmasti tytyväisiä, kun pystyt tarjoamaan hieman erilaista otetta ja näkemystä kouluelämään.
  Kuvat ovat upeita - iloisilta ja onnellisilta ihmiset näyttävät. Jätskinhakumatkanne kuulostavat ihan romanttisilta:) - riisipeltojen halki...Olisipa matkalla baari, josta voisi tilata virkistävän GT:n.
  Mukava kuulla, että voitte silloin tällöin majoittua ilmastoituun hotelliin ja päästä pakoon "joihkaamiselta";)
  Viisuminne sai siis jatkoajan. Milloin tulittekaan takaisin Suomeen?

  Marraskuu näyttäytyi tänään kauniina. Ihailimme aamulla auringonnousua parvekkeeltamme ja päiväkävelyllä kaunista marraskuun harmaata Pyhäjärveä. Facebookissa on kuvia - liity Facebookiin- siellä on kiva julkaista kuvia ja sinulla niitä riittää.
  Voikaa hyvin! Ei enää vuorille!!

  Love,
  Maija

  VastaaPoista